Privésessies

groepsles yoga

Lichaam en geest: één geheel

Integrale coaching

Soms heb je het gevoel dat je telkens opnieuw tegen dezelfde problemen of gevoelens aanloopt. Of voelt het alsof je vast zit in een fase van je leven, lukt het je niet om bepaalde keuzes te maken of doelen te bereiken, voel je je niet meer gelukkig, lijk je iets te missen, ...

Of misschien heb je aanhoudend vage lichamelijke klachten of kleine lichamelijke ongemakken waar je humeurig van kan worden. Weet dan dat je lichaam je iets wil duidelijk maken en dat alles wordt opgeslagen in je brein: je emoties, wat je zegt, denkt, gelooft, wat je onderdrukt of stresseert. 

Het fysieke en mentale zijn onlosmakelijk verbonden, lichaam en geest reageren op elkaar. Mentale overbelasting kan lichamelijke pijn veroorzaken. Maar het kan ook andersom. Dat je lichaam je in de steek laat en dat je daardoor futloos, terneergeslagen of gestresseerd wordt.

Bij integrale coaching geven we aandacht aan beiden: lichaam en geest. Het doel van de integrale coaching is om je te begeleiden in je persoonlijke ontwikkeling en tegelijkertijd je innerlijke balans te verbeteren of te behouden. Door de integrale begeleiding kan je nieuwe patronen duurzaam integreren. Het zorgt ervoor dat jij je verder ontwikkelt, ontplooit, evolueert, groeit, je dromen waar maakt … je eigen pad volgt!

Integrale coaching

Gesprekken én lichaamswerk

De begeleidingsgesprekken geven je een klankbord. Ik help je om je eigen antwoorden op je vragen te vinden, luister objectief en hou je een spiegel voor, begeleid je stap voor stap naar je doel, waardoor je jouw pad in je leven (terug)vindt. Dat zorgt voor minder spanning op mentaal en bijgevolg ook op lichamelijk vlak.

We zetten lichaamswerk in om je bewuster te maken van je lichaam en om eventuele fysieke klachten te verminderen of te laten verdwijnen. Doordat je dichter bij jezelf komt, voel je je lichamelijk beter en ontstaat er een innerlijke rust. Dat heeft een positieve invloed op je mentaal-emotioneel welzijn.

Door een combinatie van gesprek en lichaamswerk kan zowel je geest als je lichaam gemakkelijker nieuwe inzichten verwerken.
groepsles yoga
Image

Hoe werkt integrale coaching?

Tijdens een gesprek bekijken we wat je vragen zijn, waar je tegen aanloopt, wat je voelt, waar je pijn hebt, wat er in je hoofd omgaat … We bepalen samen wat je doelstellingen zijn; waarom, waarin en waarheen je begeleid wil worden. Iedere sessie bepalen we in overleg wat de verhouding tussen lichaamswerk en gesprek zal zijn, afgestemd op jouw noden op dat moment. Daarbij verliezen we het vooropgestelde doel niet uit het oog.

Zo kan bij de ene sessie voornamelijk gesprek overheersen terwijl op een ander moment meer lichaamswerk aan bod komt. Beiden kunnen ook evenveel ruimte innemen tijdens de sessie.

De basis van mijn integrale coaching

Bij de integrale coaching combineer ik mijn kennis en levenservaring tot een eigen geheel.

De grondslag voor de begeleidingsgesprekken ligt onder andere in verbindende levenscoaching, ontwikkelingspsychologie, systeemtherapie, yogafilosofie, shiatsufilosofie, westerse filosofie, psychologie en wetenschappelijke kennis van het lichaam.

Het integraal lichaamswerk is gebaseerd op onder andere shiatsu, yoga, bewust bewegen, sound healing, anatomische en fysiologische kennis van het lichaam.

fas fa-quote-left
Bij integrale coaching werk je aan je persoonlijke ontwikkeling, met de focus op welzijn en geluk.
Erika Ceulemans

Ik begeleid je, maar jij gaat aan de slag

De coaching die ik aanreik is niet de wet. Het zijn tools. Tools waarmee je zelf aan de slag zal moeten gaan. Ik begeleid je, ik ben er voor je. Maar ik kan het niet voor jou doen. Ik vertrouw erop dat jij aan de slag gaat en jij kan erop vertrouwen dat alles wat je deelt tussen ons blijft.

Ik nodig je uit om met een open blik en een open hart het coachingtraject aan te gaan.

Voel je je erg ver weg? Voel ik aan dat je niet voldoende draagkracht hebt om zelf aan de slag te gaan? Ik raad je met alle liefde een therapeut aan. Ik ben een coach, geen dokter. En de begeleiding die ik je aanreik, werkt enkel als je voelt dat je ze met goesting wil en kan inzetten.

Image

Integrale coaching

Praktische informatie

  • Draag gemakkelijke dunne kledij, geen jeans
  • Breng een paar sokken mee.

Prijs

Sessie integrale coaching: 60 euro (Duur: 1u15 – voorzie 1u30)

Afspraak

Een afspraak maken voor integrale coaching? Bel me op 0475 94 12 41 of stuur een mailtje naar info@erikaceulemans.be.

Vragen?

Erika Ceulemans
Erika Ceulemans

Meer over Erika

SMS of bel 0475 941 241

Yoga-privé-lessen

Klaar om te beginnen?
Schrijf je vandaag nog in voor de ‘Yoga privéles’.

Image

Zorg voor jezelf

Logo Yoga federatie

Bestuurslid van de Yoga Federatie

© 2021, Erika Ceulemans
door Webdesign Stekkedoos

Adres

Vremderhoeven 1B
2520 Broechem, Ranst

Contact Info

info@erikaceulemans.be
TEL: 0475 941 241
Volg ons