Privésessies

groepsles yoga

Soundhealing

Klankschalen

Behandelingen met klankschalen zijn gebaseerd op oeroude kennis over de werking van klanken. Kennis die de Indiërs al 5000 jaar geleden gebruikten in de vedische heelkunde. Het geluid en de trilling van de klankschalen werken in op je hersenen en je lichaam. De techniek wordt gebruikt bij meditatie, klankbad en klankschaalmassage.

Ontdek de bijzondere kracht van klank en vibratie. Ontdek sound healing.

Klankschalen

Geluid én trilling

Het geluid, de klank, is afhankelijk van de grootte, de wanddikte en de vorm van de klankschaal. De boventonen van de klankschalen werken in op de hersengolven, je ervaart ze als rustgevende klank. Daardoor is ontspanning mogelijk.

De meeste klankschalen bestaan uit 7 soorten metaal: goud, zilver, kwik, koper, ijzer, tin en lood. Door de samenstelling van de klankschalen en door de juiste verhoudingen van de soorten metaal kan je een diepere trilling voelen. De trilling van de schaal dringt door in je lichaam, wat ontspannend werkt.

fas fa-quote-left
Ontdek de bijzondere kracht van klank en vibratie
Erika Ceulemans
groepsles yoga

Klankschalen

Je lichaam ... als een steen in het water?

De werking van klankschalen is gebaseerd op natuurkundige wetten en gaat uit van een holistisch mensbeeld. Laat je bijvoorbeeld een steen in het water vallen, dan ontstaan er golfjes die zich over het hele water verspreiden. Zo komt elke watermolecule in beweging, zowel horizontaal als verticaal.

Tijdens een behandeling met klankschalen gebeurt als het ware hetzelfde met ons lichaam, dat voor ongeveer 75 % uit water bestaat. Uiteraard laten we geen steen vallen, maar we dompelen je lichaam onder in klanken, vibraties en frequenties. En als klanktherapeut speel ik in op wat je lichaam laat horen en zien. 

groepsles yoga
Image

Klankschaalmassage

Drie vliegen in één klap

Ontspan

Even een moment voor jezelf. Niets moeten, lekker liggen en ontspannen. De trillingen van de schalen zorgen dat je in een heerlijk diepe ontspanning raakt. Er komt minder cortisol vrij (stresshormoon) en meer dopamine en endorfine. 

Herstel

De klankmassage heft blokkades op, verbetert de doorstroom in je lichaam en versterkt het zelfherstellend vermogen. Je spieren ontspannen, je doorbloeding verbetert, angsten en stress verminderen. Klankschaalmassage is ook goed nieuws voor je spijsvertering, je slaappatroon en nog veel meer. Regelmatig een klankmassage krijgen? Daar wordt jouw immuunsysteem sterker van, waardoor klachten langer wegblijven.

Verbind

De klankmassages kunnen je helpen om bij jezelf te blijven, om jouw prettige zijn te behouden. In verbinding met jezelf en je omgeving. Het geeft je rust, zelfvertrouwen en helderheid. Van hieruit is het makkelijker om keuzes te maken die goed zijn voor jou.

Klankschaalmassage:
Geen zweverig gedoe

Klankschaalmassage is een bijzondere vorm van masseren. De klanken en trillingen harmoniseren en ordenen je lichaam. Zo komen spanningen en/of blokkades los en kan je lichaam herstellen. De klankschaalmassage versterkt immers je zelfgenezend vermogen.

Veel mensen denken dat klankschaalmassage ‘zweverig’ is en dat je erin moet ‘geloven’, maar die gedachte mag gerust naar de prullenmand. De fysieke trilling van de klankschaal en de vibratie van de klank doen hun werk. Het is iets tastbaars. Klank is ook trilling, dat heb je misschien al gevoeld als je tijdens een concert wat te dicht bij de boxen stond.

Hoe werkt klankschaalmassage?

Je ligt gekleed op een massagetafel en krijgt de klankschalen op en/of rond je lichaam. Ik sla de klankschalen zacht aan. Doordat het lichaam voor ongeveer 75% uit water bestaat, dringt de trilling heel gemakkelijk door in je lichaam. Daardoor kan je een fijne innerlijke massage op celniveau ervaren. 

Door de trilling en de rijkelijk variërende boventoonklanken, ga je verder in een diepe ontspanning. Je lichaam en geest worden uitgenodigd om tot rust te komen. 

Doordat de klankschalen op je lichaam staan, kan de trilling van de klankschaal de spieren diep ontspannen en wordt in het lichaam de doorstroming van de energiebanen en de doorbloeding gestimuleerd. Daardoor ervaren sommige mensen naast een ontspannen gevoel ook een verlichting van pijnklachten.

Ontdek de voordelen
van klankschaalmassage

  • ontspanning
  • betere balans tussen lichaam en geest
  • meer energie
  • verbeterde nachtrust
  • blokkades en spanningen loslaten
  • verbeterde concentratie 
Image

Klankbad met klankschalen

Een klankbad: even niets doen

Lekker relaxen, alles loslaten, je laten meevoeren in een diepe ontspanning. Je innerlijke rustpunt ontdekken. Dat is wat je ervaart tijdens een klankbad. Omringd door klank kan je loslaten wat je bezighield. Je krijgt weer nieuwe energie. Helend en rustgevend, voor je lichaam én je geest. In het Engels noemen ze het niet voor niets sound healing.

Ben je wat sceptisch? Zelfs dan zal je ervaren dat de klankschalen iets bij je teweeg brengen.Hoe werkt een klankbad?

Een klankbad is even helemaal niets doen. Je ligt en geniet van de klanken en de trillingen van de klankschalen en andere klankinstrumenten rond je lichaam. Ze nemen je mee in ontspanning en bewustwording. De klanken en stiltes van een klankbad zijn steeds om je heen, er is geen fysiek contact.  

Je beleeft een soort innerlijke massage van trillingen en klanken, waar je jezelf helemaal in kan laten opgaan. De klanken hebben invloed op je lichaam, herinneringen en emoties. Ze werken ontspannend voor je spieren en verlagen stress. Klank kan het denken naar de achtergrond brengen, waardoor de klanken de vrije hand krijgen.Ieder klankbad is anders

Word je ontspannen? Maak je innerlijke reizen? Of gebeurt er nog iets anders? Het kan allemaal. Het veld dat we creëren tijdens een klankbad, is uniek en zonder verwachtingen. Ik stem de klankbeleving geheel intuïtief af op jouw energie.

Image

Klankschalen

Praktische informatie

  • Draag gemakkelijke dunne kledij, geen rok
  • Breng een paar sokken mee.

Prijs

Klankschaalmassage: 60 euro (duur: 1u15 - voorzie 1u30)

Klankbad: 60 euro (duur: 1u15 - voorzie 1u30)

Afspraak

Een afspraak maken voor een klankschaalmassage of een klankbad?
Bel me op 0475 94 12 41 of stuur een mailtje naar info@erikaceulemans.be.

Vragen?

Erika Ceulemans
Erika Ceulemans

Meer over Erika

SMS of bel 0475 941 241

Yoga-privé-lessen

Klaar om te beginnen?
Schrijf je vandaag nog in voor de ‘Yoga privéles’.

Image

Zorg voor jezelf

Logo Yoga federatie

Bestuurslid van de Yoga Federatie

© 2021, Erika Ceulemans
door Webdesign Stekkedoos

Adres

Vremderhoeven 1B
2520 Broechem, Ranst

Contact Info

info@erikaceulemans.be
TEL: 0475 941 241
Volg ons