Erika Ceulemans

groepsles yoga

Hallo, ik ben Erika. Aangenaam!

Ik beoefende al enkele jaren zelf yoga en had er veel baat bij, zowel mentaal als fysiek. Mijn spontane ademhaling veranderde, mijn hoofd werd rustiger en mijn lijf soepeler. Ik ging ook veel beter met stressmomenten om.

Honger naar kennis bracht me bij de opleiding tot docent viniyoga. Wat ik leerde en zelf had ervaren, wilde ik graag delen. Ik begon lessen viniyoga te geven aan kleine groepen, zodat persoonlijke begeleiding mogelijk bleef. Later kwamen er onder meer opleidingen shiatsu, klankschalen en een opleiding tot levenscoach bij.

Ook in het dagelijks leven

Ondertussen had ik een drukke job met best wat verantwoordelijkheid, een opgroeiende dochter en een kleine beestenboel in huis. Meer en meer voelde ik me aangetrokken door de kennis die ik vergaarde tijdens mijn opleidingen. Yoga, yogafilosofie, ademhalingstechnieken, relaxatietechnieken, meditatie, macrobiotiek, kruidenleer, shiatsu, fascia en cranio-sacrale therapie, sound healing ...

 

Niet alleen ikzelf, maar ook de mensen in mijn omgeving merkten op dat ik mijn lichaam en geest vrijwel stabiel kon houden. Ondanks grote en kleine tegenslagen. Ook op mijn werk integreerde ik meer en meer mijn ervaringen en kennis als ik ploegen aanstuurde, personeel begeleidde in hun groei, bemiddelde bij conflicten, en tijdens feedback, evaluatiegesprekken enzovoort.

2020: het jaar van de ommezwaai

2020 was een scharnierjaar op vele vlakken in mijn leven. Door te relativeren en in de wetenschap dat miserie en tijd tot gezonde humor kunnen leiden, nam ik enkele grondige beslissingen om terug op mijn eigen pad te komen.

Ik verhuisde naar een piepklein huisje midden in het groen, wat me verplichtte om alle overbodige materiële bagage overboord te gooien. Dat ‘ontspullen’ gaf mijn geest ruimte om opnieuw te ontdekken en te voelen wat er voor mij écht toe doet.

Net op dat moment kreeg ik het aanbod om in een groepspraktijk yogalessen te geven. Ik hapte toe en startte een bijberoep, waardoor ik ook makkelijk shiatsu massages en sound healing kon aanbieden. Dankuwel kosmos! De energie die ik kreeg, deed me beseffen dat dit is wie ik ben en wat ik doe. De verbinding met mezelf en mijn omgeving kwam terug.

Plan zonder eindbestemming

En er groeide een plan... Het plan vanaf 2021. Geen einddatum. Geen eindbestemming.

Hier ben ik nu. Ondertussen heb ik geen vaste job meer en geef ik mijn plan graag alle kansen om te groeien. Ik heb nog zoveel ideeën! In mijn tuin heb ik met veel liefde een plek gecreëerd om mijn passie met je te delen. Een tiny house, tussen weides, in het groen, mijn oase van rust. Kom zeker de sfeer eens opsnuiven!

Waarom ik een integrale coach ben?

Als integrale coach combineer ik mijn kennis en levenservaring tot een eigen geheel. Ik vertrek van een holistische denkwijze: lichaam en geest zijn verbonden. Ik kijk niet alleen naar een specifieke klacht waar je last van hebt, ik kijk naar je als mens in zijn totaliteit. Alles is met elkaar verbonden. Zit de verbinding goed met jezelf, met je lichaam en je geest, maar ook met de mensen rondom je en met je fysieke omgeving? Dan zit je beter in je vel.

Je bent in goede handen

  • Ik studeerde in 2014 af bij de Vormingsschool Viniyoga. Deze lerarenopleiding is erkend door de Yoga Federatie van de Nederlandstaligen in België en bij de Europese Yoga Unie. Aan de 5 jaar studie voegde ik nog 3 jaar vervolgingscursus toe.
  • Mijn opleiding tot shiatsu masseur behaalde ik aan de Internationale Shiatsuschool, die erkend is door de Belgische Shiatsu Federatie. Ik vervolg momenteel de opleiding tot shiatsu therapeut.
  • Via de Internationale Shiatsuschool volgde ik ook een postgraduaat fascia en cranio-sacrale therapie bij de Italiaanse Claudia Beretta.
  • Klankschalen volgde ik bij Andy Vanbeveren van Boventoon.
  • Ik schoolde me bij tot life coach bij Coach Clinic. Ook dat is een gecertificeerde opleiding.
  • In september 2021 start ik met een tweejarige opleiding therapeutisch coachen en opleiding tot burn-out coach. Leren is een proces dat een heel leven in beslag neemt …

Enkele opleidingen die ik volgde in het kader van mijn vaste job:

Chief Happiness Officer (2019)

HRM van A tot Z (2018)

Thalento Performance Indicator training (2016)

Preventieadviseur niveau 3 (2016)

Mentoropleiding (FOD Werkgelegenheid, arbeid en sociaal overleg) (2014)

 

Hou mijn kalender in de gaten, of volg me via sociale media. Maar vooral...wees welkom! 

groepsles yoga
groepsles yoga
groepsles yoga

Yoga-privé-lessen

Klaar om te beginnen?
Schrijf je vandaag nog in voor de ‘Yoga privéles’.

Image

Zorg voor jezelf

Logo Yoga federatie

Bestuurslid van de Yoga Federatie

© 2021, Erika Ceulemans
door Webdesign Stekkedoos

Adres

Vremderhoeven 1B
2520 Broechem, Ranst

Contact Info

info@erikaceulemans.be
TEL: 0475 941 241
Volg ons