Privésessies

groepsles yoga

Preventief en zelfhelend

Shiatsu Massage

01

Brengt je energiecirculatie in balans

02

Stimuleert je bloedcirculatie

03

Versterkt je immuniteit en verhoogt je weerstand

04

Ontspant en ontstrest je lichaam

05

Verhoogt je vitaliteit en levenslust

Shiatsu Massage

Goed voor lichaam, geest en emotie

Shiatsu is een eeuwenoude Oosterse lichaamstherapie. Ze ondersteunt en versterkt het zelfhelende vermogen van je lichaam en zijn evenwicht. Fysieke, psychologische en emotionele klachten: shiatsu geeft je lichaam de kans zich hiervan te herstellen.

Het menselijk lichaam heeft een groot vermogen om zich aan te passen. Zo groot, dat het niet altijd opvalt als je aanhoudend spanningen ervaart op fysiek en mentaal vlak of als je een verkeerde lichaamshouding hebt. Functioneert één gebied in het lichaam wat minder, dan springt een ander bij.

groepsles yoga

Shiatsu Massage

Herstel van je energiestromen

Soms kunnen we niet loslaten wat ons is overkomen en zo ontstaan er lichamelijke en emotionele blokkades of energetische verstoringen. Die zetten zich onder meer vast op de meridianen of energiestromen. De meridianen worden al meer dan 3000 jaar gebruikt in de traditionele Chinese geneeskunde.

Het netwerk van meridianen bevindt zich vlak onder de huid. Twaalf hoofdmeridianen zijn verbonden met de belangrijkste lichamelijke organen. Via deze meridianen stroomt de levensenergie, Ki. Word je langdurig fysiek of psychisch overbelast? Ben je geopereerd? Ondervind je last van klimatologische invloeden, een verkeerde levensstijl of verkeerde voeding? Dan kan de stroom van deze levensenergie stagneren.

Door op specifieke punten op het lichaam druk uit te oefenen, heft shiatsu de stagnatie van Ki op. Daardoor stroomt je levensenergie beter door, wat de vitaliteit, gezondheid en het natuurlijk zelfgenezend vermogen van je lichaam bevordert. Zo herstelt shiatsu je lichamelijke en mentale evenwicht op een natuurlijke manier.

fas fa-quote-left
Laat je energie weer vrij stromen.
Erika Ceulemans
groepsles yoga
Image

Ontspannende shiatsu massage: Tijd voor jezelf

Je hoeft geen klachten te hebben om baat te hebben bij een shiatsu massage! De behandeling werkt ook preventief: ze houdt je hele lichaam in evenwicht, gezond en soepel. Het is evengoed een zalige manier om te ontspannen en tot rust te komen, mét een helende werking.  

Eén van deze klachten?

Voel je welkom voor een shiatsu behandeling!
Shiatsu helpt bij verschillende klachten, zoals:
 • stressgerelateerde problemen
 • burn-out
 • problemen aan het spier - of beenderstelsel zoals nek-, schouder- en rugpijn
 • problemen aan het spijsverteringsstelsel zoals maag- en darmklachten
 • ademhalingsproblemen
 • slapeloosheid
 • depressiviteit
 • hoofdpijn
 • opgekropte emoties
 • angsten
 • vermoeidheid
 • moedeloosheid
 • verminderde weerstand
 • menstruatieklachten
 •  ...

Hoe verloopt een shiatsu behandeling?

Bij de eerste afspraak starten we altijd met een verkennend gesprek. We bespreken je gezondheidstoestand, eventueel je medische historiek, een mogelijk acuut probleem, je vragen en verwachtingen. Vanuit deze kennismaking en intake wordt aansluitend de behandeling gegeven.

Shiatsu werkt op holistische wijze. Lichaam, geest, voeding, beweging, voorgeschiedenis, huidige situatie … alles vormt immers één geheel. Je gezondheid ligt grotendeels in je eigen handen. Naast de massage krijg je, indien nodig, advies over evenwichtige voeding, ondersteunende lichaamsoefeningen, ademhalings- en ontspanningstechnieken, manieren om met emotionele patronen om te gaan…

fas fa-quote-left
Shiatsu gebeurt zonder kracht, maar met respect en aandacht.
Erika Ceulemans

Bij een Shiatsu massage lig je op een futon, een dikke mat. Voor je comfort ligt er een body-cushion op de futon, waardoor je aangenaam op je buik ligt. Door je kleding heen oefen ik een gedoseerde druk uit op bepaalde drukpunten van de meridianen. Ik gebruik mijn duimen, handpalmen, ellebogen en soms mijn voeten. Dat combineer ik met rotaties, strekkingen, rocking, cranio-sacrale therapie, fascia therapie en stille aanraking, waardoor de energie weer vrij kan stromen en blokkades worden opgeheven.

Doet het pijn?

Een behandeling verloopt niet altijd pijnloos. Afhankelijk van de gestagneerde energie in het lichaam kan de behandeling op sommige drukpunten gevoelig zijn. De pijn wordt eerder omschreven als gevoelig dan pijnlijk. Veel mensen spreken over ‘deugdzame pijn’ en merken nadien een duidelijke verbetering in de klachten.

Hoelang duurt een behandeling?

De ernst van je klacht bepaalt de duur van de therapie. Soms is het nodig om een klacht meerdere keren te behandelen. Hoe langer je al last hebt, hoe langer het duurt om opnieuw een energetisch evenwicht te krijgen dat je klacht doet verbeteren. We werken immers op een natuurlijke wijze aan de oorzaak, in plaats van enkel op de klacht. Ik adviseer je daarbij vrijblijvend.


Ik ben geen arts… maar mijn behandeling is een goede aanvulling

Als shiatsu-beoefenaar stel ik geen diagnose van fysieke, psychische of acute aandoeningen. Dat laat ik over aan een arts of een ander gekwalificeerd persoon. Shiatsu is een complementaire (aanvullende) therapie. Ze kan prima naast of aanvullend bij de behandeling van je huisarts of specialist ingezet worden. Raadpleeg zeker je arts als je een ernstige aandoening hebt.

Image

Shiatsu-sessies

Praktische informatie

 • Neem een paar sokken mee.
 • Draag gemakkelijke dunne kledij, geen jeans.
 • Eet geen zware maaltijd voor de behandeling.
 • Neem achteraf voldoende tijd om de behandeling te laten inwerken.

Afspraak

Een afspraak maken voor een helende of ontspannende shiatsu massage? Bel me op 0475 94 12 41 of stuur een mailtje naar info@erikaceulemans.be.

Prijs

Intakegesprek + eerste behandeling: 75 euro (duur: 1u30 – voorzie 1u45)
Volgende behandelingen: 60 euro (duur: 1u15 – voorzie 1u30)
Ontspannende shiatsu massage zonder intakegesprek: 60 euro (duur: 1u15)

Vragen?

Erika Ceulemans
Erika Ceulemans

Meer over Erika

SMS of bel 0475 941 241

Yoga-privé-lessen

Klaar om te beginnen?
Schrijf je vandaag nog in voor de ‘Yoga privéles’.

Image

Zorg voor jezelf

Logo Yoga federatie

Bestuurslid van de Yoga Federatie

© 2021, Erika Ceulemans
door Webdesign Stekkedoos

Adres

Vremderhoeven 1B
2520 Broechem, Ranst

Contact Info

info@erikaceulemans.be
TEL: 0475 941 241
Volg ons